Vrouwen heersen op Brusselse Kunstberg: ‘Wanneer is de volgende editie?’

Zaterdag vond de eerste editie van Red Bull Spotlight plaats. Tijdens dat evenement stonden vrouwen, teamwork en ambiance centraal.

De eerste Red Bull Spotlight – een evenement uitsluitend voor vrouwen – vond plaats op een prachtige locatie: de Kunstberg in Brussel. Er waren 32 duo’s aanwezig, waarbij een lid van elk team op een speciale fiets (die je met je armen en benen kon aandrijven) aan de slag ging. Zo moest ze voldoende energie opwekken om een licht te laten branden voor haar teamgenote. Die kwam daardoor letterlijk in de spotlight te staan, waarna ze oefeningen kon uitvoeren: pull-ups, touwtjespringen, … Daarvoor kregen de duo’s punten, net als voor de gemiddelde snelheid op de fiets. 

Sofie Van der Jonkheyd en Eva Willemarck uit Antwerpen kroonden zich op de spectaculair verlichte Kunstberg tot winnaars: “We trainen bijna elke dag samen en leefden hier weken lang naartoe. Het was afzien, maar het concept en de fantastische locatie maakten dat meer dan waard. Wanneer is de volgende editie?”

Een mooie fotoreportage van het evenement bekijk je hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?