Vrouw verbetert record ‘meeste kilometers in 24 uur lopen’

Even je aandacht voor de prestatie van Camille Herron. Zij verbeterde recent het record 'meeste kilometers in 24 uur lopen'.

Er werden in 2018 een heleboel records verbeterd. De nieuwste topprestatie komt van Camille Herron en krijgt in onze regio misschien wat minder aandacht dan pakweg het wereldrecord van Eliud Kipchoge op de marathon. Nochtans leverde Herron een prestatie om van achterover te vallen.

De Amerikaanse loopster verbeterde tijdens de Desert Solstice in Phoenix (Arizona) – een duurevent met 33 deelnemers – het wereldrecord ‘meeste kilometers lopen in 24 uur’ bij de vrouwen. Op een piste van 400 meter liep ze liefst 262 kilometer. Het vorige record stond op naam van de Poolse Patrycja Bereznowska, die enkele jaren geleden 260 kilometer liep. Ook niet slecht.

Uiteraard is dit fysiek gezien een bijzonder zware beproeving, maar veel atleten verkondigen dat het vooral mentaal zwaar is. Om de saaiheid tijdens zo’n event enigszins te doorbreken, lopen de deelnemers afwisselend wijzerzin en tegenwijzerzin op de piste. Al lijkt ons dat eerder een druppel op een hete plaat. Het maakt de prestatie van Herron er alleen maar knapper op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?