Vraagt de dokter straks naar je gps-horloge?

De kans is niet onbestaande dat de gps-horloges en activity trackers straks een nieuwe rol gaan spelen. Meer bepaald in de gezondheidssector.

Amerikaanse wetenschappers pleiten ervoor dat activity trackers en gps-horloges straks gebruikt worden in de medische wereld. Zo zou een dokter bijvoorbeeld een veel beter en correcter inzicht krijgen in jouw situatie als patiënt. Denk aan je slaapkwaliteit, aantal uren beweging per dag, je hartslag in rust, je maximale hartslag, … Het zijn parameters die je niet altijd correct meedeelt aan je dokter omdat je het niet exact weet of anders aanvoelt. Sommige mensen denken misschien dat ze uitstekend slapen, terwijl de activity tracker er duidelijk anders over denkt.

In dat opzicht was er recent een interessante ontwikkeling bij Fitbit, dat een samenwerking aanging met Google (Cloud Healthcare API). Daardoor zou het voor Fitbit-gebruikers binnenkort al mogelijk zijn om hun data te delen met de medische wereld. Al is er uiteraard ook nog het luikje ‘privacy’. Bij Fitbit en Google maken ze zich sterk dat ze daarvoor een oplossing gaan vinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.