Voorbeelden van gezonde laatavondsnacks

Het hongergevoel dat je 's avonds doet 'snakken' naar een snack: wie kent het niet? Het is niet verstandig om te gaan slapen met een hongergevoel, want dat kan je nachtrust verstoren. Om te vermijden dat je met een zak chips in de zetel eindigt, volg je beter onze gezonde snacktips!

’s Nachts werkt je metabolisme trager. Een zware maaltijd kort voor het slapengaan is niet slim. Eet uiterlijk 3 uur voor je gaat slapen! Anderzijds is het ook niet goed om naar bed te gaan met een lege maag. Je riskeert dan dat je je ’s morgens overeet. En het kan spijsverteringsstoornissen opleveren, waardoor je slechter slaapt. Door te kiezen voor de gulden middenweg (een lichte en voedzame laatavondsnack) voorkom je dat je kilo’s bijkomt. Het kan zelfs je slaap bevorderen. Eet deze snack 30 minuten (of vroeger) voor je naar bed gaat, om je maag nog voldoende rust te gunnen.

Gezonde opties

1. Warme melk met kaneel: Melk ? warm of koud ? is rijk aan calcium, dat ontspant. Het bevat ook tryptofaan, een aminozuur waardoor het lichaam de hormonen serotonine en melatonine aanmaakt. Dit veroorzaakt rust en slaperigheid. Warme melk bevat ook het slaaphormoon melatonine. Voor een gezond gewicht kies je halfvolle, magere, plantaardige of sojamelk. Voeg een halve theelepel kaneel toe aan een kop warme melk. Dit bevordert je spijsvertering. Je kan de kaneel ook vervangen door gember, wat iets pittiger van smaak is.

2. Banaan met walnoten: Bananen zijn rijk aan magnesium. Daardoor ontspannen je spieren gemakkelijker. Gevolg? Je slaapt een pak vlotter in. Bananen bevatten ook tryptofaan, wat de slaap extra bevordert. Prak een rijpe banaan en bestrooi ze met 1 eetlepel gehakte walnoten, want ook deze bevatten tryptofaan! Geen walnoten in huis? Amandelen zijn ook prima, die zijn rijk aan magnesium.

Meer voorbeelden van gezonde laatavondsnacks vind je in ons meinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?