Volledig parcours Hasselt Urban Trail® bekend!

Op pinkstermaandag 16 mei strijkt de NN Urban Trail Series® voor het eerst neer in Hasselt. Met trots maakte de organisatie vandaag het volledige parcours bekend!

De Hasselt Urban Trail® belooft een bijzonder prikkelende mix van sport en cultuur te worden. Het ontdekken van de stad en plaatsen die anders niet bereikbaar zijn voor lopers, zijn belangrijker dan een snelle tijd neerzetten. Daarom is er geen tijdsregistratie.

De start en finish van deze bijzondere loopervaring liggen aan de PXL-campus. Lopers starten aan de sporthal in de Vilderstraat en finishen in de binnenstraat van PXL Congress. Daarna gaat het richting Oude Gevangenis en het Modemuseum. Op deze tocht van 10,7 km door de Hoofdstad van de Smaak komen we enkele culturele pareltjes tegen zoals het Begijnhof, de Kadetjessteeg, de neogotische kapel van het Clarissenklooster, het Jenevermuseum en de raadszaal van het Provinciehuis. Genieten dus, ook tijdens het tweede deel van het parcours met locaties zoals  Kinepolis, de TVL nieuwsstudio, discotheek Versuz en de Ethias Arena.

“Wat dit parcours helemaal bijzonder maakt, is dat veel van deze locaties anders niet meteen toegankelijk zijn voor het grote publiek”, zegt de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. “Het is dus een uitzonderlijke kans om onze stad op een andere manier te ervaren. Ik wil zelf heel graag meedoen, maar dat zal afhangen of mijn knie het toelaat.”

Als mooie herinnering aan het sportieve Hasseltse loopavontuur worden op drie locaties video’s gemaakt van de lopers. NN Insurance en NN Investment Partners, title partners van de NN Urban Trail Series®, bieden deze gratis aan. De deelnemers kunnen hun gepersonaliseerd beeldmateriaal na afloop van de Hasselt Urban Trail® terugvinden via hun MyPage.

INSCHRIJVEN KAN NOG!

Nog niet ingeschreven? Er zijn nog 2500 plaatsen beschikbaar voor de eerste editie van de Hasselt Urban Trail®. Inschrijven aan voordeeltarief kan nog tot en met zondag 8 mei 23.59u. Het is ook mogelijk om ter plaatse in te schrijven. Dankzij title sponsor NN kan al wie zich op voorhand inschrijft bovendien  een gratis en gepersonaliseerd trainingsschema van MyEnergyLab downloaden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?