Voetballer denkt sneller te zijn dan Bolt en daagt hem uit

Usain Bolt is de snelste man op deze planeet. Tenminste, zo wordt algemeen aangenomen. Een voetballer denkt dat hij sneller is dan de Jamaicaanse spurtbom.

Pierre-Emerick Aubameyang voetbalt al enkele jaren voor Borussia Dortmund. Daar maakt hij niet alleen indruk met zijn vele doelpunten, ook zijn snelheid is impressionant. Menig verdediger in de Duitse Bundesliga hield al een verkoudheid over aan een duel met de spits uit Gabon.

De 27-jarige Aubameyang daagde Bolt (30) onlangs uit op CNN voor een ludiek spurtduel over 30 meter. De snelheidsduivel van Dortmund is daarin verre van kansloos, want tijdens een spurttraining klokte hij al eens een tijd van 3,7 seconden op die afstand. Dat is acht honderdsten sneller dan Bolt tijdens de eerste 30 meter van zijn wereldrecord op de 100 meter in Berlijn (2009).

Bolt en Dortmund hebben sowieso al een goede band met elkaar. Na het WK atletiek van augustus 2017 gaat hij een paar keer meetrainen met de Duitse club. Een ideale gelegenheid om deze uitdaging te laten plaatsvinden, lijkt ons.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?