Voetballegende gaat ook op loopschoenen goed vooruit

Sven Nys, Hans Van Alphen, Lance Armstrong, ... Het zijn maar enkele voorbeelden van topsporters die na hun carrière begonnen te lopen. Deze voetballegende hoort ook thuis in dat rijtje.

Raul Gonzalez Blanco is een van de grootste iconen die Real Madrid ooit gekend heeft. De 39-jarige Spanjaard speelde haast heel zijn carrière voor de Koninklijke en stond vooral bekend voor zijn neus voor goals. In 2015 zette de gewezen aanvaller bij New York Cosmos een punt achter zijn loopbaan, maar hij bleef met zijn gezin in The Big Apple wonen.

Vorig jaar liep de Spanjaard in die Amerikaanse wereldstad al de halve marathon met zijn vrouw om er zich enkele maanden later te wagen aan de marathon. Raul klokte af na 3 uur, 26 minuten en 5 seconden. Recent deed de voormalige international opnieuw mee aan de halve marathon van New York. Hij kwam na 1 uur en 29 minuten over de finish, goed voor een gemiddelde van iets meer dan vier minuten per kilometer. Benieuwd of hij later dit jaar opnieuw van de partij is voor de wedstrijd van 42,195 kilometer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?