Voetbalfan loopt naar elke uitwedstrijd

Scott Cunliffe (45) is een hevige fan van Burnley FC, een Engelse voetbalclub uit de Premier League. Het afgelopen seizoen ging hij zomaar eventjes al lopend naar alle uitwedstrijden!

De ‘RunAway Challenge’ van Cunliffe komt erop neer dat hij al lopend naar alle uitwedstrijden van zijn favoriete ploeg ging kijken in het seizoen 2018-2019. Goed voor 19 keer lopen, telkens met Burnley FC’s thuisbasis als vertrekpunt.

De ‘kortste’ afstand was zo’n 41 km (bijna een marathon!) naar Huddersfield Town. De langste bedroeg maar liefst 450 km, naar Brighton. Cunliffe deed hier 9 dagen over. In totaal liep hij 4.976 km, het equivalent van 115 marathons. Die zijn niet voor niets geweest want hij koppelde liefdadigheid aan zijn uitdaging. Het ingezamelde geld gaat voor 50% naar de Burnley FC community-werking. De andere 50% gaat naar de community-werking van alle andere Premier League-teams. Het goede doel van Cunliffe bracht meer dan 40.000 euro op!

Hij bereidde zich voor op zijn uitdaging met een mix van lopen, yoga, HIIT-training en fietsen. Mentale training was ook cruciaal om te leren omgaan met pijn en verveling. Cunliffe liep gelukkig niet altijd alleen. Velen liepen met hem mee, soms gepland maar ook vaak heel spontaan. Vijf lopers liepen zelfs hun eerste marathon samen met hem!

Lopen speelt sowieso een belangrijke rol in het leven van Cunliffe: “Ik heb 20 jaar als vrijwilliger gewerkt in Zuid-Oost Azië. Ik zag er veel criminaliteit en armoede. Hierdoor leed ik aan posttraumatische stress-stoornis en depressie. Lopen was – en is nog steeds – een belangrijk deel van mijn therapie. Het inspireerde me voor mijn RunAway Challenge.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?