Voetbal een feest, lopen op DH Brussels Urban Trail® ook!

Heel België is in de ban van de EK-match tussen België en Hongarije, maar voor enkele duizenden 'BXL-ontdekkers' was de DH Brussels Urban Trail® het (actieve) sportieve hoogtepunt van de dag. En Mannenken Pis zag dat het goed was...

Een Urban Trail ® is een loopevenement, maar anders dan anders. In de NN Urban Trail Series® draait alles om een bijzondere loopervaring: je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest en ontdekt de stad op een niet-klassieke manier.

De start- en finishlocatie van DH Brussels Urban Trail® was het Square Meeting Center op de Kunstberg. Verspreid over vier waves gingen de lopers tussen 9u en 10u30 van start voor een tocht van 11 km door de oude binnenstad. Op het programma onder meer een lopend bezoek aan de de markthallen van Sint-Goriks, de Horta galerij, de gloednieuwe concertzaal La Madeleine, het BELVUE museum, het Beursgebouw, de trappenhal van station Brussel-Centraal, de Grand Eldorado zaal van UGC De Brouckère, de Albertina bibliotheek en de binnenkoer van het Stadhuis.

Een pittige tocht met veel trappen en hoogteverschillen, maar dat is nu eenmaal één van de vele charmes van Brussel. Zo dachten de 3000 deelnemers er ook over. De meesten waren uitgedost in het speciaal voor de DH Brussels Urban Trail® ontworpen BXL T-shirt. De zwart-geel-rode lettercombinatie wakkerde het Rode Duivels-gevoel nog wat extra aan en het feit dat Manneken Pis voor de gelegenheid een shirt van de Rode Duivels had aangetrokken ook. Alleen bij de Hongaarse deelnemers – er namen lopers uit 56 landen deel aan de DH Brussels Urban Trail® – misschien niet…

Voetbal een feest, maar lopen op de DH Brussels Urban Trail® ook! Er heerste een gezellige atmosfeer in de Brusselse binnenstad en de vele Belgische en internationale toeristen in de hoofdstad van Europa keken geamuseerd en geïnteresseerd toe hoe de 3000 lopers van de DH Brussels Urban Trail® sport, cultuur en toerisme met elkaar verenigden.

Het zal sommigen hopelijk geïnspireerd hebben om volgend jaar ook de loopschoenen aan te trekken voor een nieuwe editie van de DH Brussels Urban Trail® of om binnenkort een andere Belgische stad al lopend te ontdekken. De NN Urban Trail Series strijkt dit jaar nog neer in in Bergen (9 oktober), Brugge (16 oktober), Namen (13 november) en Mechelen (3 december).

Tijdens mijn allereerste #UrbanTrail deze pissende Rode Duivel tegengekomen! #VisitBrussels

Een foto die is geplaatst door Greg Broekmans (@gbroekmans) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?