Vlamingen realiseren wereldrecord en voltooien dubbele (!) Everesting Challenge

Alexander De Wulf en Rik Goris schrijven als eersten ooit een dubbele Everesting op hun naam.
In het julinummer van running.be magazine lees je een uitgebreide reportage over de Everesting Challenge: een uitdaging waarbij lopers 8848 hoogtemeters overbruggen op een plek naar keuze. Slechts zes Belgen brachten deze uitdaging tot een goed einde. Maar voor twee van hen, Alexander De Wulf en Rik Goris, was de honger na deze waanzinnige prestatie blijkbaar nog niet gestild … Zo lieten ze running.be begin juni weten dat ze een dubbele Everesting planden. 
Nog in dezelfde maand, op 19 juni, waagden de ultralopers zich aan deze extreme inspanning op de Montagne de Bueren. In het eerste gedeelte kregen ze nog steun van teamgenoot Kevin Eulaerts, die zo de zedse Belg op het Everesting-lijstje werd. Maar voor De Wulf en Goris betekenden die eerste 8.850 hoogtemeters nog ‘maar’ de helft … 
Nooit eerder deed iemand hen dit voor, maar opgeven staat duidelijk niet in hun woordenboek. Na 52 uur – waarvan slechts twee uren slaap – 155 km en 17.700 hoogtemeters slaagden de ultralopers in hun opzet en schreven ze als eersten ooit een dubbele Everesting op hun naam!
In het filmpje op de Facebookpagina van het Seroto running team kan je het wereldrecord van Dewulf en Goris herbeleven. 
De volledige reportage over de Everesting Challenge kan je lezen in het julinummer van running.be magazine. Nu in de winkel of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?