Verrassende natuurloop… met de Antwerpse haven als achtergrond!

Op zaterdag 2 en zondag 3 november vindt er een nieuwe editie van de Havenland Run & Walk in Kallo Beveren plaats.
Na de start, die net als de finish plaatsvindt bij KSK Kallo, voert het parcours je onder meer langs het Rietveld Kallo, voorbij Fort Sint-Marie en het dorpscentrum,… De haven verlies je nooit uit het oog. Deelnemers kunnen op zaterdagavond kiezen voor 7 of 12,5 km. Op zondagochtend is er opnieuw een 7 km, maar ook een 13 en 24,5 km. 
Stille natuur
“Vorig jaar vonden ruim 2500 lopers en wandelaars de weg naar dit verborgen stukje groen vlakbij Antwerpen. De reacties over de omgeving waren unaniem lovend”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Wat het helemaal uniek maakt is de grootsheid van de haven op de achtergrond. Daarom bieden we naast een ochtendeditie opnieuw een avondeditie aan. De stille natuur met daarnaast de Schelde en de duizenden lichtjes van de haven zorgen voor een fantastisch schouwspel.” 
Nieuw dit jaar is de CM-Duorun op zondagochtend. Deelnemers kunnen er voor kiezen om het parcours van 7 km per 2 af te leggen. Letterlijk! De lopers zijn met een buddyline aan elkaar verbonden, en krijgen bij inschrijving ook matchende loopshirts. 
Toegankelijk groen 
Ook Peter Van de Putte, directeur van MLSO (Maatschappij Linkerscheldeoever) is enthousiast: “De Havenland Run & Walk is voor MLSO de ideale gelegenheid om het veelzijdige karakter van de Waaslandhaven als deel van de haven van Antwerpen te tonen. De meesten denken meteen aan industrie of containerschepen, maar weten niet dat er ook heel wat toegankelijk groen is, waar je kan genieten van de rust en het uitzicht. Na het succes van de eerste editie vorig jaar willen we nog meer mensen laten kennis maken met deze unieke omgeving.” 

“Port of Antwerp ondersteunt tal van sportinitiatieven omdat sport en beweging mensen verbindt, drempels verlaagt en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ik hoop dat ook dit jaar mensen hun sportieve grenzen verleggen door deel te nemen aan de Havenland Run & Walk en dat ze de haven op een unieke manier ontdekken”, aldus CEO van Port of Antwerp Jacques Vandermeiren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.