Verken Dilbeek op een sportieve en originele manier tijdens ‘Dilbeek loopt’

Het Gordelfestival wil zoveel mogelijk bezoekers aan het sporten krijgen. Daarom wordt sinds vorig jaar een belevenisloop georganiseerd, dit jaar omgedoopt tot Dilbeek loopt.
Tijdens Dilbeek loopt ga je op zondag 1 september al joggend op verkenning. Ontdek de troeven van Dilbeek op een originele manier en breng je hele gezin mee voor een sportieve ochtend! 
De start wordt om 10u30 gegeven. Het komisch duo Kartje Kilo zorgt voor de nodige ambiance, zodat je vol adrenaline uit de startblokken schiet. We hebben een prachtig en uitdagend parcours van 6 en 9 km uitgestippeld. Je loopt dwars door het Sint-Alenapark en ontdekt al onmiddellijk hoe groen Dilbeek is. Aansluitend loop je door het park van Dilbeek. Kijk hier zeker een keer naar het bijzonder mooie gemeentehuis dat je aan je linkerkant zal zien. Daarna verlaat je centrum Dilbeek en brengt het parcours je tot bij Het Neerhof. Dit is een historische vierkantshoeve die omgetoverd werd tot een educatieve boerderij
De volgende plek om je ogen de kost te geven, is Brouwerij Timmermans. Hier wordt al meer dan 300 jaar de echte Lambiek gebrouwen, hét streekproduct bij uitstek. Na je passage in de brouwerij kies je ofwel voor een ommetje tijdens de 9 km of loop je terug richting centrum Dilbeek voor de finish aan het cultureel centrum Westrand. Opgelet: wie kiest voor de looptocht van 9 km krijgt in de Zakstraat een lastige helling voorgeschoteld.
Lopen in een toffe sfeer doe je zondag 1 september zonder twijfel in Dilbeek! Iedere deelnemer ontvangt aan de finish een goodiebag. Veel plezier! 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?