Verborgen marathonparel onder het vergrootglas

Een mooie marathonwedstrijd dicht bij huis die toch niet zo bekend is. Wij houden een verborgen parel - waar je als loper dankzij Science in Sport gratis Hydration Packs krijgt - onder het vergrootglas.

Peter De Groof liep vorig jaar de METRO Marathon Düsseldorf, twee uur rijden vanuit Brussel. Er stonden ‘maar’ 3000 lopers aan de start, onder hen ‘maar’ 153 Belgen. De aanhalingstekens in de vorige zin staan er niet toevallig, want volgens Peter verdient die marathon (die dit jaar plaatsvindt op 30 april) een groter deelnemersveld. In het maartnummer van running.be magazine legt hij uit waarom. Onder meer het parcours scoort veel punten

Het parcours is interessant voor lopers én supporters. De omloop is erg vlak, waardoor Düsseldorf een uitstekende plaats is om je PR te verbeteren. De toeschouwers zien de lopers door het lusvormige karakter van het traject verschillende keren voorbijkomen. Het parcours biedt op verschillende plaatsen een uniek uitzicht op de Rijn en de skyline van de stad. En die stad mag er best wezen. Met meer dan 600.000 inwoners is dit het centrum van de Duitse telecom, media en mode. Jaarlijks vindt de grootste modebeurs (wereldwijd) hier plaats.

Samenwerking Science in Sport

Bijkomend pluspunt: SiS (Science in Sport) gaat vanaf deze editie in zee met de METRO Marathon Düsseldorf en daar varen de deelnemers wel bij. SiS deelt aan alle deelnemers gratis Hydration Packs uit (2 tubes van 20 tabletten), op voorwaarde dat ze op voorhand dit formulier invullen. De voedingssupplementen met electrolyten en laag caloriegehalte zorgen voor een optimale hydratatie in warm en vochtig weer. SiS Go Hydro bevat nauwkeurig afgemeten hoeveelheden zout en andere electrolyten, waardoor je je vochtgehalte tijdens de inspanning makkelijker op peil houdt. Aan de bevoorradingsposten in Düsseldorf vind je ook de GO Electrolyte-sportdrank.

In het maartnummer van running.be magazine (nog tot eind april in de winkel) lees je het volledige artikel over de marathon van Düsseldorf. Je kan het hier ook digitaal raadplegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?