Vakantietip: loop (een deel van) de Elfstedentocht

Het is meer dan 30 °C en bij Running.be beginnen ze over de Elfstedentocht. We begrijpen dat je je er vragen bij stelt. En toch hebben we er een gegronde reden voor.

De Elfstedentocht in Nederland, de schaatswedstrijd die sinds 1997 niet meer georganiseerd werd door gebrek aan langdurige vrieskou, associëren we vooral met ijs en schaatsen. Niet geheel ten onrechte. Maar de waterlopen die ’s winters bevriezen en waarop geschaatst wordt, liggen wel in een decor waar je ook uitstekend kan lopen.

Momenteel maken ze in Friesland werk van een Elfstedenwandelpad. De afwerking ervan is voorzien voor begin volgend jaar, maar tenzij je een ultraloper bent, hoef je er niet rouwig om te zijn dat het project nog niet gefinaliseerd is. Momenteel kan je ook al lopen op delen van het wandelpad, terwijl het geheel niet minder dan 240 kilometer telt. Voor de meeste lopers toch net wat van het goede te veel.

De geel-rode bewegwijzering brengt je onder meer langs het kleinste stadje van de elf Friese steden, Sloten. Het parcours loopt ook in de twee richtingen. Wie in de toekomst dus richting het noorden van Nederland trekt, vergeet zijn loopschoenen maar beter niet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?