Unieke avondloop is afsluiter van het Urban Trail-seizoen

Nu zaterdagavond, 3 december, nemen opnieuw 5000 lopers deel aan de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen, een nocturne avondloop over 10 km. Het is meteen ook unieke afsluiter van de NN Urban Trail Series 2016.

Zaterdag krijgen 5000 deelnemers de kans om de sfeervol verlichte binnenstad van Mechelen al lopend te (her-) ontdekken. Net als vorig jaar staan onder andere de Kazerne Dossin, Brouwerij het Anker, het Groot Begijnhof, het Aartsbisschoppelijk Paleis, de Kruidtuin, de Oude Vleeshalle en het Stadhuis – inclusief het kantoor van Burgemeester Somers – op de parcourskaart.

Maar ook voor wie vorig jaar al deelnam, vallen er heel wat nieuwigheden te ontdekken. Zo lopen de deelnemers onder andere door het Museum Kazerne Dossin en het schepenhuis. In het Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg treffen de lopers de Nissan Reverse Run aan waar ze door achterwaarts te lopen kans maken op een Nissan Juke! Ook maken de deelnemers voor het eerst kennis met het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot waar tot de jaren 80 het legendarische Lamotbier werd gebrouwen. Tegenwoordig huizen er maar liefst 8 multifunctionele zalen in het gerenoveerde gebouw aan de Dijle.

Uniek lichtplan

Schepen van Sport Walter Schroons geeft opnieuw het startschot: “Lopen in het donker, gebouwen uitgelicht via een uniek en origineel lichtplan, op ontdekkingstocht naar de parels van onze stad, … Mechelen is de ideale plek waar sport, monumenten en toerisme elkaar ontmoeten. De Urban Trail is een kans voor veel sporters om onze mooie stad op een unieke wijze te ontdekken. Ook de kans om via een deelname een goed doel te steunen, moedigt vele deelnemers aan om zich in te schrijven voor deze avondloop.”

De deelnemers aan de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen konden bij hun inschrijving 5 euro extra storten voor het goede doel. Liefst een op de acht lopers ging hierop in. De opbrengst gaat naar de ngo Plan België die met het ingezamelde geld zal strijden tegen kindhuwelijken in Nepal.

Om veilig in het donker te lopen, krijgt elke loper zaterdag fluo oranje slapsticks, aangeboden door NN, de hoofdsponsor van de NN Urban Trail Series, waarvan de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen de laatste manche van het seizoen is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?