Ultrafenomeen Matthieu Bonne gaat voor nieuw wereldrecord: 1.038 km lopen in 6 dagen

Na zijn wereldrecords in het fietsen en zwemmen, wil hij nu ook in het lopen grenzen verleggen.

Ultrasporter Matthieu Bonne (30) uit Bredene heeft het voorbije weekend zijn nieuwe wereldrecordpoging aangekondigd: op 6 dagen tijd wil hij het 20 jaar oude wereldrecord van de Griekse ultraloper Yiannis Kouros verbeteren. Die vestigde in november 2005 een iconisch wereldrecord tijdens de 6-daagse race in het Australische Colac, waarbij hij 1036,8 km in totaal liep. Sindsdien is niemand erin geslaagd om Kouros’ record te verbeteren.

Op 24 maart 2024 zal Bonne dit historisch wereldrecord aanvallen en de afstand overbruggen tijdens de 6Days Race Belgium op de 400 m atletiekpiste van de Molenkouter in Merelbeke. Zijn doel is om 1.038 km te lopen, wat betekent dat hij gemiddeld 173 km (of 432,5 (!) pisterondes) per dag moet afleggen en dat 6 dagen op een rij.

Dat de ex-deelnemer van Kamp Waes niet vies is van een extreme uitdaging bewees hij in het verleden al meerdere keren. Zo verbrak hij vorig jaar het wereldrecord fietsen (3.619 kilometer in 7 dagen tijd) en het wereldrecord onafgebroken zwemmen (131 kilometer in bijna 61 uur). Ook zwom hij als eerste ooit de Belgische kust af en voltooide hij 8 triatlons in 8 dagen tijd.

“Ik weet dat het bijna onmogelijk is om dit record te breken. Maar als ik een ding graag doe, is het onmogelijke mogelijk maken. Dat heb ik in het verleden al bewezen”, schrijft Bonne op zijn Instagram. “Er is een gezegde dat perfect aansluit bij deze aankondiging: Only those who attempt the absurd can achieve the impossible”, aldus Bonne.

Als hij in de ‘hattrick’ slaagt, heeft Bonne wereldrecords in het fietsen, zwemmen en lopen gevestigd op een periode van 12 maanden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthieu Bonne (@matthieu_bonne)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?