Trainingsschema Running.be 11 K

Maandag 11 november wordt een topdag. In ons land genieten de meeste mensen dan van een vrije dag, maar sinds enkele jaren organiseren we op Wapenstilstand ook Running.be 11 K. Wij zorgen er met dit schema voor dat je op 11 november 11 kilometer comfortabel op je teller zet.
Loop op 11 november 11 kilometer op een plaats en tijdstip naar keuze. Je eindchrono is van geen tel. Dat is de insteek van onze Running.be 11 K-actie, waarmee we al voor het vierde jaar op een rij zo veel mogelijk lezers aansporen om de loopschoenen aan te trekken. 
Telkens gaan enkele honderden op pad, en posten ze na afloop in onze Facebook-groep (running.be 11 K) het resultaat. Maar voor je die 11 kilometer op je teller zet, moet je je wel degelijk voorbereiden. Energy Lab-trainer Paul Van Den Bosch benadrukt dat het onmogelijk is om een gemeenschappelijk plan voor alle lezers te maken: ‘Dan schiet je met een kanon op een muis en trainen de meeste lopers niet efficiënt. Ik mik met dit schema op lopers die al een basis hebben, maar tijdens de zomer wat minder liepen.’ De startvoorwaarden om je tanden in dit schema te zetten, zijn niet onoverkomelijk: ‘Je moet drie trainingen per week aankunnen, en probleemloos 40 minuten onafgebroken kunnen lopen.’ Daarna begin je met de eerste training. Negen weken later ben je klaar om 11 kilometer comfortabel af te malen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?