Train nooit meer alleen dankzij Irun

Voor wie niet graag alleen gaat lopen en geen looppartner heeft biedt de website Irun ongetwijfeld een oplossing. Irun maakt het mogelijk makkelijk je eigen loopkalender samen te stellen en te delen met vrienden.

Het concept rond Irun zit fijntjes in elkaar. Maak online je eigen looptraject aan, dit kan makkelijk door de integratie van google maps binnen de site, zodat iedereen kan zien waar en wanneer je gaat trainen. Bij elk nieuw traject wordt gevraagd een korte beschrijving van het traject te geven, bijvoorbeeld “heuvelachtig parcours”.

Wie naar Irun surft wordt meteen gevraagd lid te worden en een eigen account aan te maken. Wie bij de registratie een kruisverhoor verwacht komt bedrogen uit. Er wordt enkel naar de noodzakelijke gegevens gevraagd, zoals uw woonplaats. Vooraleer je je laat registreren volg je best even een korte rondleiding online.

Men kan ook zelf op zoek gaan naar looptrajecten van anderen. Via een simpele zoekopdracht ontdek je de verschillende trajecten per gemeente. Hierbij staat telkens het aanvangsuur van de training, de startplaats en de lengte van het traject vermeld. Men kan zich dan met een simpele druk op de knop inschrijven. De persoon die het traject online heeft geplaatst wordt dan verwittigd met een mailtje.

Leuk extraatje op de homepage is dat men kan nagaan hoeveel kilometers alle leden samen al  hebben afgelegd. De teller staat nu op 11542 km. Hoewel dit cijfer met een grove korrel zout moet worden genomen. Veel looptrajecten genereren elke week kilometers zonder dat er effectief wordt gelopen. Daarom wordt gevraagd oude looptrajecten, die niet meer worden gebruikt, offline te plaatsen.

Enig minpuntje is dat er niet voor elke gemeente looptrajecten ter beschikking zijn. Maar dat zal zeker verdwijnen als Irun meer bekendheid verwerft.  


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?