Topeditie Battle of Thor dankzij deelnemers én toeschouwers

Met een recordaantal van 7000 deelnemers was de tweede editie van Battle of Thor volledig volzet. Tel daar nog 8000 toeschouwers bij en het mag duidelijk zijn dat deze loodzware loopwedstrijd van de KBC Spartacus Series een topeditie was.

Ook vorig jaar was Battle of Thor volzet, maar toen lag de lat op maximum 5500 deelnemers. De mijnterril van As was de centrale hindernis op het parcours die voor een loodzwaar parcours zorgde.

Manuela Soccol, die op de Olympische Spelen van Rio België nog vertegenwoordigde op de marathon, was één van de talrijke vrouwen op de 12 kilometer met 18 hindernissen. Ook de A-ploeg van volleybalclub Jaraco As, dat dit jaar debuteert in de hoogste klasse, was erbij.

Op die 7 kilometer schreven zich meer vrouwen dan mannen in en in totaal was meer dan één op drie van alle deelnemers aan de Battle of Thor een vrouw. Een groot stuk van het parcours van zowel de 7 als de 12 kilometer liep door Klaverberg, een prachtig natuurgebied.

Voor wie de smaak te pakken heeft of ook eens wil proeven van één van de uitdagingen in de KBC Spartacus Series resten er dit jaar nog drie mogelijkheden.

Op zondag 2 oktober is er de Race Against Nature in Averbode, zondag 23 oktober volgt de Spartacus Run Parc d’Enghien en als afsluiter op zondag 13 november de Neptunus Run in Nieuwpoort.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?