Tom Van Dyck is peter van Herentals Loopt

Op vrijdag 30 juli trekken de inwoners van Herentals enomstreken massaal de loopschoenen aan op Herentals Loopt. Acteur Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reys zijn dit jaar peter en meter.

Tom Van Dyck is meer een fietser, maar trekt op 30 juli toch de loopschoenen aan voor het goede doel. (foto belga)
Herentals Loopt wordt een sportieve freerun, maar vooral een massa funloop onder de noemer ‘LU 2u van Hertals’. Op 30 juli kan je gedurende twee uur individueel of in een estafetteploeg een zo groot mogelijke afstand afleggen in de straten van het centrum van Herentals. Om de ‘funrunners’ tegemoet te komen, is het uiteraard niet verplicht om de volle twee uur te blijven lopen.

Elk jaar wordt Herentals Loopt gesteund door een peter en een meter. Zij starten, samen met honderden andere atleten in deze wedstrijd. Dit jaar zijn de in Herentals geboren acteur Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reys peter en meter.

“Eigenlijk loop ik helemaal niet zo graag”, verrast Van Dyck in Gazet van Antwerpen. “Ik houd meer van de koersfiets, maar omdat Herentals Loopt geld inzamelt voor het tandheelkundig project ‘Dental Mission’ leen ik daar graag mijn naam voor.”

Van Dyck hoopt duizend lopers warm te maken voor het goede doel. “Mijn grote droom is dat sponsor Eddy Hendrickx T-shirts te kort komt. We willen een echte beweging organiseren. Ik wil het symbool van de laagdrempeligheid worden. (lacht) Van mij mogen ze ook snelwandelen. Als ze maar meedoen. Als we meer dan duizend lopers halen, dan dans ik ’s avond op de tafel.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.