Tips voor wie wil lopen tijdens een drukke werkweek

Na een vakantieperiode is het vaak niet zo gemakkelijk om opnieuw het normale trainingsritme op te pikken. Gelukkig helpen enkele tips om tijdens een drukke werkweek toch je loopschoenen aan te trekken voor een deugddoende training.

Thijs Dekiere, coach bij Energy Lab, helpt je om je loopschema te combineren met je werkagenda: “Ik raad veel mensen aan om tijdens de middagpauze de loopschoenen voor een korte looptocht aan te trekken, al besef ik dat zoiets niet voor iedereen mogelijk is.” Een andere manier om je job met je sportieve ambities te combineren, is onmiddellijk na of voor je werk je loopschoenen aantrekken en de afstand tussen je werk en thuis te lopen.

Dekiere: “Voor iedereen die op een respectabele afstand van zijn werkplek woont, is dit een interessante oplossing. Zo maak je tijdens een drukke werkweek toch voldoende kilometers.” De coach van Energy Lab wijst erop dat het belangrijk is om je training naar het werk met een ontbijt af te sluiten. Ook een doucheruimte op het werk motiveert om de werkdag ‘in te joggen’. En waarom niet met de auto vertrekken en ’s avonds huiswaarts lopen? Daags nadien doe je het dan uiteraard andersom. Dekiere: “Goed idee. Dergelijke trainingen geven je veel voldoening.”

In ons septembernummer (nu in de winkels) geeft Dekiere meer tips om je werkschema te combineren met je looptrainingen. Je leest het volledige artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?