Tips voor trailtrips

Wil je als trailloper niet altijd hetzelfde rondje afmalen? Onze man testte twee nieuwe trailnetwerken uit in de Ardennen: ExtraTrail en Stations de Trail!

Traillopers die eens een nieuwe omgeving willen ontdekken, vinden niet altijd zo gemakkelijk de interessantste paadjes. Trailnetwerken zoals ExtraTrail komen tegemoet aan die verzuchtingen en bieden ‘uitgepijlde’ omlopen die langs de leukste plaatsen leiden. De Stations de Trail gaan zelfs nog een stap verder en bieden de liefhebbers specifieke technische trainingen in de zogenaamde ateliers.

ExtraTrail heeft momenteel 4 parcours in Spa (5 – 10 – 22 – 32 km) en 4 parcours in Stoumont (6,9 – 14 – 21 – 30 km). Van de Stations de Trail zijn er momenteel een twintigtal operationeel, waarvan het gros in Frankrijk, maar sinds vorig jaar is er ook een in het Belgische Herbeumont (8,8 – 11 – 16,1 – 17,6 – 30,7 km)

Opgelet: wie tussen 1 oktober en 31 december een van de ExtraTrails of Stations de Trail wil verkennen, doet er goed aan om eerst de website te raadplegen. Tijdens het jachtseizoen zijn sommige bossen tijdelijk gesloten voor het publiek en dus ook voor traillopers!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?