Tips voor running ladies

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dus dan leggen we de vrouwelijke lopers graag eens extra in de watten met enkele handige tips!
Bad hair day

Vrouwen met lang haar hebben na het lopen vaak extra tijd nodig om alle knopen uit hun haar te krijgen. Om dit te vermijden, kan je je haar tijdens het lopen in een dot of vlecht dragen in plaats van een paardenstaart. In de winter of bij fris/regenweer kan je een muts dragen, zodat je haar minder kans krijgt om in het rond te ‘zwiepen’. Als je je haar wast na het lopen, gebruik dan een goeie conditioner om het te ontwarren.

SOS lopersvoeten

Van lopen krijg je niet bepaald mooie voeten: eelt, eksterogen, zwarte of kapotte teennagels… Verzorg je voeten goed, zeker met het oog op de lente en de zomer en bijhorende sandalen en slippers. Trek na het lopen altijd meteen je schoenen en sokken uit zodat je geen voetschimmel krijgt. Verwijder geregeld je eelt met een voetvijl (verwijder wel niet té enthousiast al je eelt in één keer, want het heeft een beschermende functie). Zwarte of kapotte teennagels kan je ‘camoufleren’ door gewoon al je teennagels in een zwart of donker kleurtje te lakken. Geen kat die er iets van zal merken!

Lopen als je zwanger bent

Zwangere vrouwen kunnen zeker blijven lopen, op voorwaarde dat ze het slim aanpakken natuurlijk. Doe het rustig aan en train niet voor een doel. Je hebt nog tijd genoeg om grote doelen te stellen eens de baby geboren is! Eet altijd voldoende voor je gaat lopen en neem onderweg een beetje water mee, zeker bij warm weer. Ga niet lopen op onbekend terrein en neem steeds je telefoon mee. Vermijd ten slotte energiedrankjes want ze bevatten vaak cafeïne en dat is niet goed voor je baby.

Vrouwen en ijzertekort

Veel vrouwen krijgen te maken met ijzertekort door het bloedverlies tijdens de maandstonden. Dit kan bloedarmoede en futloosheid veroorzaken. Zet dus veel ijzerrijke voeding op je menu. Uitstekende bronnen van ijzer zijn: volkorenbrood en volkoren granen, noten, zaden, pitten, gevogelte (kip, kalkoen), mager rood vlees, zeevruchten, groene groenten, peulvruchten, champignons, zoete aardappel, abrikozen, blauwe bessen, bosbessen, frambozen… Keuze te over! Als je je slap blijft voelen, breng je best een bezoekje aan de dokter. Hij/zij kan je bloed checken en kijken of je een supplement nodig hebt. Maar start nooit op eigen houtje met een voedingssupplement. Je doet er soms meer kwaad dan goed mee.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?