Tips voor een gezonde lunch

Een evenwichtige lunch geeft je energie. Om niet te vervallen in het eeuwige 'smoske' uit de broodjeszaak achter de hoek, zetten we enkele lunchideeën op een rij die je thuis maakt en gemakkelijk naar het werk meeneemt.

Natuurlijk mag je af en toe genieten van een belegd broodje. En ga gerust maar op restaurant eens lunchen met je collega’s – groepssfeer is ook belangrijk! Maar weet dat er gezondere alternatieven zijn voor de lunchpauze op het werk. Ze vragen geen uren voorbereiding en je maakt ze de avond voordien al klaar. En het hoeft ook niet altijd een boterham met kaas te zijn!

Klassieker: soep

Soep is een gemakkelijke en gezonde lunch. Maak in het weekend een grote ketel en bewaar die in de koelkast of diepvries. Neem telkens een portie mee naar het werk om ’s middags te verorberen. Een topper in de winter! Van soep alleen krijg je snel weer honger, dus neem wat brood mee en eventueel mager beleg of rauwkost. Als er een winkel vlak bij je werk is, koop die extraatjes dan daar. Dan heb je meteen beweging tijdens de lunchpauze. Twee vliegen in een klap!

De andere tips lees je in ons septembernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?