Tips van de expert om de obstakels van de Spartacus Run te overwinnen

10 km lopen en 25 hindernissen bedwingen. Het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is op 15 oktober opnieuw het decor voor de AA Drink Spartacus Run. Voor RunningBE-magazine spraken we met Philippe Levy, nationaal coach obstacle course racing (OCR), over de populariteit van obstacle running. “Het avontuurlijke en de variatie maken obstacle running aantrekkelijk.”

Het hele interview met Philippe Levy lees je in het september-oktobernummer van RunningBE-magazine. Hieronder vind je alvast enkele van zijn tips die ongetwijfeld van pas komen als jij binnenkort de bekende obstakels wil overwinnen!

Slinger als een aap of maak een envelop: zo bedwing je de technische obstakels

Over muren kruipen, in touwen klimmen of aan monkey bars slingeren. Het zijn drie obstakels die niet meer weg te denken zijn in de AA Drink Spartacus Series, maar het zijn ook drie hindernissen die de deelnemers vaak meer energie kosten dan nodig. Nationaal coach OCR Philippe Levy deelt zijn tips om ze probleemloos te bedwingen.

  • Slinger als een aap: de monkey bars, het is een gevreesde proef voor veel deelnemers. De eerste bars worden vaak nog wel bedwongen, maar daarna moeten velen de greep lossen. “Veel deelnemers proberen het dan ook op kracht te doen en maken het zichzelf zo moeilijk. Dit is puur een technische proef. Door zoals een aap een slingerbeweging te maken, laat je de zwaartekracht het werk doen en bespaar je veel energie.”
  • Zet een voetklem: net als bij de monkey bars gebruiken veel deelnemers de verkeerde techniek bij het touwklimmen, stelt Levy vast. “Ook hier proberen er veel op armkracht naar boven te klimmen, maar dat is er maar weinigen gegeven. Met een voetklem maak je het jezelf veel makkelijker. Op die manier kan je de benen – die veel sterker zijn – het werk laten doen.”
  • Plooi jezelf als een envelop: je zou het niet meteen denken, maar ook om over een muur te klimmen zijn er verschillende technieken. “Veel deelnemers duwen zich op tot ze hun voet op de muur kunnen zetten en springen dan naar beneden. Wij leren onze leden de envelop aan. Je duwt je op tot je middel en buigt dan voorover terwijl je een arm tegen de muur zet. Op die manier zwier je je benen over de muur en kom je sowieso met je voeten eerst op de grond. Het is sneller en bespaart je energie. Een extra voordeel: je springt van een lagere hoogte naar beneden, wat het risico op blessures beperkt.”
Philippe Levy tijdens de AA Drink Spartacus Run

Wil jij de Spartacus op 15 oktober in je naar bovenhalen? Schrijf je dan in op www.aadrinkspartacusrun.be . Naast de 10 km, is er ook een 5 km mogelijk, alsook een Family Run (3 km) voor een toffe beleving met de allerkleinsten.

AA Drink Spartacus Run

Datum: zondag 15 oktober 2023
Locatie: Boom (de Schorre)
Afstanden: 10 km, 5 km & Family Run (3 km)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.