Tips: fit op de werkvloer

Als je een kantoorjob hebt, zit je vaak uren achter je computer en is het moeilijk om voldoende te bewegen. Ook sporten schiet er soms bij in. Gelukkig hebben wij enkele tips om je actief te houden op de werkvloer.

1. Kies voor een sportieve middagpauze

Ga tijdens je middagpauze naar buiten om een frisse neus te halen en te wandelen. Dat is ideaal om je hoofd leeg te maken! Trommel eventueel een collega op om je te vergezellen. Je kan ’s middags ook sporten. Wie dat samen met collega’s doet, bevordert de teamspirit.

2. Draag een activity tracker

De meeste sporthorloges en activity trackers hebben een functie die je (gemiddeld) elke 30 minuten aanspoort om (even) te bewegen. Er bestaat ook software die je hieraan herinnert.

3. Ga langs bij je collega’s

Moet je iets vragen aan een collega? Ga naar zijn/haar bureau in plaats van te mailen of te bellen. Door iets face-to-face te bespreken, ontstaan er bovendien minder misverstanden. Extra tip voor wie iets moet afdrukken: stuur je printopdracht naar de verste printer op kantoor.

In ons septembernummer (nu in de winkel) lees je het volledige artikel met nog meer adviezen. Je leest het hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?