Tips (en een recept) voor gezonde ijsjes

De zomer biedt niet alleen de zon, maar ook heel wat typische lekkernijen zoals ijsjes en cocktails. Wij helpen je om deze zomerse verleidingen gezond aan te pakken!

IJsjes zijn soms echte caloriebommen. Maar uiteraard begrijpen we dat je op een warme zomerdag alleen maar aan zo’n verfrissend ijsje denkt. Zo pak je het slim aan …

1. Kies zo veel mogelijk voor sorbet of waterijsjes. Die bevatten minder vetten dan roomijs, maar er zitten uiteraard wel (fruit)suikers in. Als je ze niet elke dag eet en je porties onder controle houdt (ongeveer 50 gr.), dan mag je er zeker eens van genieten!

2. Heb je zin in roomijs? Hou het dan bij één bolletje van je favoriete smaak. Ter vergelijking: 1 bol roomijs is ongeveer goed voor 100 kcal, een sorbet/waterijsje bevat gemiddeld 50 kcal.

3. Yoghurtijs of frozen yoghurt is een goed alternatief voor roomijs. Maar lees altijd goed het etiket om er zeker van te zijn dat er geen andere suiker- en vetrijke ingrediënten zijn toegevoegd.

4. Opgelet met light-ijsjes! De term slaat op het verminderde vetgehalte, maar er zit nog altijd suiker in, dus smul er niet onbeperkt van. Eén light-ijsbolletje bevat ongeveer 70 kcal.

Recept: banana nicecream

Een gezond en lekker ijsje? Dat maak je gewoon zelf! Van deze gemakkelijk te maken banana nicecream geniet je zonder schuldgevoel.

Dit heb je nodig …

* 4 rijpe bananen
* Een blender of keukenmachine

Aan de slag!

* Pel de bananen. Breek ze in stukjes en steek ze minstens 4 uur in de diepvries.
* Haal de bananen uit de diepvries. Laat ze een halfuurtje ‘rusten’ en doe ze in de blender.
* Voeg wat water of melk toe, zodat de messen van je blender net onder water staan en goed kunnen mixen.
* Je kan wat smaakmakers toevoegen zoals vanillepoeder, kaneel, puur cacaopoeder, blauwe bessen, gehakte noten of een vleugje zoetstof (stevia, bijvoorbeeld).
* Blend tot een gladde massa.
* Serveer naar eigen smaak met vers fruit, cacaoschilfers, gehakte noten, … Puur kan natuurlijk ook.

Het volledige artikel over zomerse verleidingen lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?