Tien leuke podcasts voor tijdens het lopen

Sommigen gaan lopen in stilte, anderen verkiezen een leuk muziekje in hun oren. Je kan ook hardlopen met een podcast. Zo leer je ook iets bij tijdens het sporten!

Er bestaan podcasts over uiteenlopende onderwerpen: sport, gezondheid, voeding, zelfontwikkeling, werk, relaties, wetenschap, luisterverhalen… Je kan zelfs een taal leren met een podcast. Uit psychologisch onderzoek blijkt trouwens dat je tijdens het lopen open staat voor informatie en ideeën. Ideaal om een podcast te beluisteren en bij te leren. Qua multitasking kan dat wel tellen!

START TO PODCAST

1. Installeer een podcast-app op je smartphone, bv. Stitcher, Castbox, PodcastAddict, SoundCloud, iTunes, Spotify. Dit is trouwens volledig gratis!
2. Zoek een podcast met de zoekfunctie. Als je je abonneert op een podcast, worden nieuwe afleveringen meteen gedownload op je telefoon.
3. Oortjes in en luisteren (én lopen) maar!

TIEN LOOPGERELATEERDE PODCASTS

1. Keep on Running: de naam ‘Keep on Running’ verklapt al veel over het idee achter de podcast die loopspeciaalzaak Runners’ lab eerder dit jaar lanceerde. Mensen aan het lopen brengen én houden. Om dat te verwezenlijken, moeten mensen geïnspireerd en gemotiveerd raken. Daarvoor schakelt Runners’ lab de hulp in van één centrale gast, een lid van #teamrunnerslab en vaste host Hans Cleemput. Samen gaan ze op zoek naar bijzondere momenten of ervaringen tijdens het lopen of doorheen hun carrière. Hier beluister je de podcasts met o.m. Bashir Abdi, Eline Berings en sportkinesist David Bombeke. 
2. Marathon Training Academy: deze Amerikaanse podcast is ideaal voor lopers die zich voorbereiden op een marathon. De enthousiaste gastvrouw Angie heeft het over de ups en downs van marathontraining.
3. Looppraat: podcast voor en door hardlopers. Elke twee weken bespreken Nederlandse hosts Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews.
4. De Pacer: eveneens een Nederlandse looppodcast, meer bepaald over de lange weg naar een marathon. Loopliefhebbers Pim en Eric bespreken de bijzondere wereld van het hardlopen, nodigen spraakmakende gasten uit en pakken de actualiteit en de topsport mee. Verwacht deskundige ‘looppraat’ die voor lopers op elk niveau herkenbaar is.
5. De Meeloper: radiomaker Sam De Bruyn van Q-music gaat lopen met een Bekende Vlaming. De eerste podcast die al lopend is opgenomen, inclusief hijggeluidjes… Leuk om een BV eens op een totaal andere manier te leren kennen!
6. The Strength Running Podcast: interessante Engelstalige podcast waarin alle onderwerpen aan bod komen die een loper aanbelangen: training, voeding, verzorging, kledij, motivatie… Een aanrader!
7. The Running Crew: Nederlandstalige podcast met Joris & Christophe (mede-oprichter van Trenara-app) als hosts, die je vertellen over onderwerpen waar recereatieve lopers mee geconfronteerd worden. Ze proberen wetenschappelijke inzichten te vertalen naar lopersjargon, telkens gekoppeld aan hun eigen ervaringen.
8. Marathon Talk:
gevarieerde Britse podcasts met loopnieuws, interviews, trainingstips en muziek.
9. Another Mother Runner: in deze podcast staan lopende moeders centraal. Gastvrouw van dienst is Sarah Bowen Shea, mama van drie kids en doorwinterd marathonloopster. Ze laat zich bijstaan door tal van ervaringsdeskundigen.
10. De Jogclub: podcast van Robrecht Paesen, Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck aka de Jogclub Herent. De focus ligt op triatlon en duatlon. In deze podcast nemen ze het nationaal en mondiaal multisportnieuws onder de loep, wat vaak tot hilarische discussies leidt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?