Met deze nieuwe podcast wil je blijven lopen

Hoeveel lopers gaan de deur uit met oortjes ingeplugd? We zullen het je zeggen: veel. Loopspeciaalzaak Runners' lab lanceerde daarom recent een eigen podcast. Met de Keep on Running-podcast geraak je geïnspireerd voor, tijdens of na het lopen.

VERNIEUWEND CONCEPT

De naam ‘Keep on Running’ verklapt al veel over het idee achter deze nagelnieuwe podcast. Mensen aan het lopen brengen én houden. Om dat te verwezenlijken, moeten mensen geïnspireerd en gemotiveerd raken. Daarvoor schakelt Runners’ lab de hulp in van één centrale gast, een lid van #teamrunnerslab en vaste host Hans Cleemput. Samen gaan ze op zoek naar bijzondere momenten of ervaringen tijdens het lopen of doorheen hun carrière. 

“Met de Keep on Running-podcast willen we mensen echt zin doen krijgen om te lopen”, legt Koen Wilssens, CEO van Runners’ lab, uit. “Eens we hen zo ver krijgen, is het natuurlijk de bedoeling dat we ze van het lopen doen blijven houden. Daarmee is de naam van de podcast meteen verklaard. De naam dekt de lading volledig.”

“Er zijn 1001 podcasts in omloop. Naar ons gevoel gaan er maar weinig echt over het lopen in al zijn facetten. Door daarmee te starten, onderscheiden we ons al. Toch kozen we ook nog voor een andere, vernieuwende invalshoek. De duur van de podcast zal afhangen van het persoonlijk record op de 10 km van het lid van #teamrunnerslab. Heel wat lopers gaan gemiddeld voor 30 à 60′ de deur uit. Dat komt dus perfect overeen met de lengte van onze afleveringen. Tegelijk laten we met dit concept zien hoe gevarieerd ons team is. We hebben toplopers die net onder de 30′ lopen op deze afstand, maar ook lopers die 10 km in 55 à 60′ afleggen. Beide is perfect oké. Je bent niet minder goed bezig als je er iets langer over doet.” 

VOOR EN DOOR LOPERS

Met deze podcast richt Runners’ lab zich hoofzakelijk op iedereen die loopt. Eender op welk niveau je deze sport beoefent. Al kan eigenlijk iedereen die graag beweegt inspiratie halen uit de podcast. “Klopt, je krijgt zeker niet enkel topatleten te horen. We zoeken inspirerende mensen die een interessante rol spelen in de samenleving en daarnaast een link met lopen hebben. We willen thema’s aansnijden die lopers bezighouden. Zo kunnen we vragen beantwoorden als ‘wanneer moet ik trainen?’, ‘Wat moet ik eten voor het lopen?’ of ‘Hoe combineer je een drukke job met het lopen?’.”

“We proberen ook telkens voor een link te zorgen tussen de centrale gast en het lid van #teamrunnerslab. Die link kan met lopen te maken hebben, maar daar ook los van staan. Om een voorbeeld te geven: in de tweede aflevering spreken we met ex-hordeloopster Eline Berings en adviseur Pieter-Jan Ameys. Pieter-Jan is een ultraloper, dus hun werelden lijken mijlenver uit elkaar te liggen, maar allebei hebben ze een achtergrond in de psychologie. In deze aflevering kwam onder andere het mentale aspect aan bod.”

VEILING VOOR SPORTAROUND

Een rode draad tijdens de afleveringen is Sportaround, de organisatie van onder meer Bashir Abdi die kansarme jongeren in Gent de mogelijkheid geeft om te sporten. Aan elke centrale gast wordt gevraagd om een persoonlijk item mee te nemen dat op het einde van het jaar geveild wordt.

“Bij Runners’ lab vinden we het belangrijk om aan een goed doel bij te dragen. Ook met onze podcast. Door de gasten een persoonlijk item mee te laten brengen, waar hopelijk een mooi verhaal achter schuilt, hebben we meteen een leuk gespreksonderwerp. Daarnaast hopen we het item op het einde van het jaar voor een mooie prijs te veilen. De opbrengst gaat dan inderdaad naar Sportaround. Lang moesten we hier niet over nadenken. We hebben al langer een connectie met deze organisatie. Hun doel om kansarme jongeren aan het sporten te brengen leunt dan ook heel dicht aan bij onze visie om mensen aan het sporten te brengen” verklaart Koen.

 
Beluister de Keep on Running Podcast op Spotify, Itunes of Soundcloud.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?