Think-Pink verwacht 6.000 deelnemers op Race for The Cure

Nu zondag 27 september komt Race for The Cure voor de zevende keer naar Antwerpen. Think-Pink hoopt 6.000 lopers en wandelaars te mogen verwelkomen aan de Gedempte Zuiderdokken.

Race for The Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker en brengt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen mensen op de been, in 150 steden. Nu zondag kan je aan de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen 6 km lopen of 3 km wandelen voor het goede doel in een uniek decor.

“Vorig jaar bereikten we voor het eerst de kaap van de 6.000 deelnemers, wat bijzonder hartverwarmend is voor de honderden lotgenoten die ook deelnemen. Dit jaar willen we voor de zevende keer dat record breken: we hopen op meer dan 6.000 deelnemers. Na de Race gaan we traditioneel samen gezond brunchen, met 1.500 mensen”, aldus Heidi Vansevenant, voorzitter van vzw Think-Pink.

Inschrijven voor de Race for The Cure kan nog tot 23 september online of op zaterdag 26 september (10-17u) en zondag 27 september (vanaf 9u) aan de startplaats (Vlaamsekaai). Bij inschrijving vooraf betaal je 12 euro, T-shirt en goodie bag inbegrepen. Op de dag van de Race betaal je 15 euro. Je kan op zondag vanaf 12u voor 10 euro ook deelnemen aan de brunch na de Race.

SNEUVELT HET RECORD STAARTEN KNIPPEN?

Think-Pink wil in Antwerpen ook het record staarten knippen breken. “We zamelen met Think-Pink permanent staarten in voor het Geef om Haar Fonds. Met de opbrengst van het verkochte haar kunnen we borstkankerpatiënten die het financieel moeilijk hebben, steunen bij de aankoop van een pruik. Hoe meer staarten we op 27 september knippen, hoe groter de steun voor lotgenoten met een beperkt inkomen”, zegt Vansevenant.

Het principe is eenvoudig: heb je een staart van minimum 20 cm en wil je die laten knippen, dan kom je op 27 september tussen 10u en 14u langs op de Gedempte Zuiderdokken. Je kunt vooraf een afspraak maken met één van de Think-Pink kappers, die je een nieuwe snit bezorgen. Een afspraak vraag je aan op info@geefomhaar.be.

“Vorig jaar zamelden we in Antwerpen op Race for The Cure maar liefst 57 staarten in. Als we dat cijfer overtreffen, is onze missie zeker geslaagd”, besluit Vansevenant.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?