The Daily Mile verwelkomt 1000ste Belgische school

The Daily Mile, een project dat kinderen meer doet bewegen, telt intussen meer dan duizend lagere scholen. Vorige week sloot de Vrije Gemengde Basisschool SPWe-basis Wevelgem zich aan bij het beweeginitiatief, waardoor een nieuwe mijlpaal van 1000 deelnemende scholen werd bereikt in België.

Steeds meer scholen beseffen dat onze kinderen te weinig bewegen doorheen de dag en daar wil The Daily Mile dan ook op inzetten door dagelijks een kwartiertje te lopen of te wandelen in de frisse buitenlucht. Hierdoor verbetert niet alleen de conditie, ook het concentratievermogen en het humeur van de kinderen gaan erop vooruit, ongeacht de leeftijd, vaardigheden of persoonlijke situatie van het kind. Bovendien staat plezier maken steeds centraal.

In navolging van het project One Mile a Day, waaraan de kleuters van Basisschool SPWe-basis vorig schooljaar deelnamen, schreef sportjuf Hilde de school in voor het vernieuwde concept The Daily Mile. “Het leuke aan dit initiatief is dat het makkelijk te implementeren is en dat elke leerling van de school betrokken wordt. Kinderen leren elkaar aanmoedigen, het geeft hen de mogelijkheid om gedurende 15 minuten hun energie kwijt te kunnen, zodat ze daarna weer geconcentreerd in de klas verder kunnen werken. En het is nog eens goed voor de gezondheid ook! Aangezien we ons als duizendste school registreerden, krijgen we binnenkort hoog bezoek van niemand minder dan olympisch hoogspringkampioene én meter van The Daily Mile, Tia Hellebaut”, vertelt Barbara Buysschaert, trotse directrice van de school. Groot feest dus in SPWe-basis Wevelgem, want Tia Hellebaut zal samen met singer-songwriter en componist van het liedje van The Daily Mile, Arne Vanhaecke, alle leerlingen van de duizendste deelnemende school opwarmen voor hun The Daily Mile op donderdag 31 januari in Wevelgem.

Tia Hellebaut is blij om te zien dat meer en meer scholen deelnemen aan het beweeginitiatief: “De voorbije 2 jaar hebben we met meer dan 850 scholen en 175.000 kinderen onze dagelijkse mijl gelopen onder One Mile a Day. Ik ben dan ook ontzettend trots om nu de duizendste Belgische school te mogen verwelkomen tot The Daily Mile.” Niet alleen in België lopen kinderen een kwartiertje per dag, ook in onze buurlanden en zelfs in Canada, Australië en Amerika lopen of wandelen kinderen tussen 2 en 11 jaar dagelijks een mijl.

Ook MOEV, de door de Vlaamse overheid erkende organisatie voor beweging in onderwijs, steunt het initiatief: “Leerlingen die elke dag 15 minuten bewegen met de hele klas zijn fitter, gezonder én gelukkiger”. Op www.moev.be verzamelt MOEV heel wat inspirerende bewegingsinitiatieven voor alle leerlingen op allerlei manieren en momenten. Met de sensibiliseringscampagne ‘Bewegen naar de zon’ moedigt MOEV scholen bovendien aan om te kiezen voor meer beweging en zo samen met andere scholen een actieve tocht naar de zon te ondernemen: “The Daily Mile is een mooi voorbeeld om leerlingen te laten bewegen tijdens de lessen. Meelopen met The Daily Mile is niet alleen leuk voor de hele klas, het is ook een engagement dat echt meetelt in de geregistreerde tijd voor ‘Bewegen naar de zon’.”

Ook zin gekregen om met je school The Daily Mile te lopen? Registreer je school nu voor The Daily Mile op www.thedailymile.be en doe samen met meer dan 1000 andere Belgische scholen mee!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.