The Color Run maakt 4e gaststad bekend

The Color Run kleurt dit jaar jouw zomer. Met Brussel, Oostende en Hemiksem waren al 3 gaststeden van dit populaire evenement bekend. Zonet is er daar nog een 4e bijgekomen.

Op zondag 28 augustus vindt de eerste Waalse editie van The Color Run by Lipton Ice Tea plaats op de terreinen van Halles des Foires in Luik. Na het gigantische succes van The Color Run in Brussel en Antwerpen van vorig jaar kunnen er dit jaar 7500 Color Runners deelnemen in Luik. De vraag naar een editie in Wallonië was groot. De inschrijvingen openen donderdag 16 juni om 16u

Historie

De allereerste The Color Run werd georganiseerd in Phoenix (VS) in januari 2012. Dat jaar werden er in 53 Amerikaanse steden events georganiseerd. Goed voor meer dan 600.000 lopers. Vier jaar later vindt The Color Run plaats in meer dan 400 verschillende steden over ruim 50 verschillende landen. Miljoenen deelnemers staan aan de start.

Concept

Deelnemers aan The Color Run lopen of wandelen 5 km op eigen tempo. Starten doen ze in een wit T-shirt en elke kilometer krijgen ze een wolk van kleurenpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Er is geen tijdsopname, deze run draait puur om plezier maken. Na de finish barst het feest echt los en zijn er op verschillende momenten “color blasts” waarbij de deelnemers een gigantische regenboogwolk creëren. Tal van dj’s zorgen op het podium voor een typisch Belgische festivalsfeer. The Color Run trekt over het algemeen een jong publiek aan: 70% van de deelnemers zijn vrouwen en 60% loopt voor het eerst een 5 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?