The Color Run komt dit jaar naar 2 Belgische steden

Wie komende zomer graag een kleurtje opdoet, moet zeker deelnemen aan The Color Run. De vrolijkste en kleurrijkste loop van het jaar komt deze zomer naar twee Belgische steden.

Wat is The Color Run

The Color Run is een loop over 5 kilometer waarbij de duizenden deelnemers in een wit T-shirt starten en elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Een echte ‘wedstrijd’ is het niet, want er is geen tijdsopname. The Color Run draait puur om plezier maken en wordt dan ook de ‘Happiest 5K on the Planet’ genoemd.

Na de finish gaat de pret gewoon verder. Dj’s zorgen op het podium voor een typische Belgische festivalsfeer. Wat dit ‘Color Festival’ extra speciaal maakt, is dat het publiek elke 20 minuten getrakteerd wordt op waanzinnige ‘color blasts’. Alle deelnemers gaan dan als het ware op in één gigantische regenboogwolk en dan barst het feest pas echt los!

Ook deze zomer in België

Net als de vorige jaren doet The Color Run ook deze zomer ons land aan. Waar moet je zijn? Op zondag 2 juli in Oostende en op zondag 3 september in Brussel! Oostende mag voor de tweede keer The Color Run verwelkomen voor een unieke beachversie. Een groot deel van het parcours loopt over het strand en ook het Color Festival zal er plaatsvinden. Brussel is al voor de vijfde keer gaststad van The Color Run en verwelkomt de duizenden deelnemers op de terreinen van Tour & Taxis. De inschrijvingen zijn ondertussen geopend!

The Color Run trekt over het algemeen een jong en vrouwelijk publiek aan: 70% van de deelnemers zijn vrouwen en 60% loopt voor het eerst een afstand van 5 kilometer. Maar uiteraard is iedereen welkom: mannen, vrouwen, jong, oud en … alle kleuren!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?