Techniek onder de loep bij de loopcoach: ‘Je bent een klassiek geval’

Stond je al eens stil bij jouw looptechniek? Ik nog niet. Tot ik bij Energy Lab aanklopte voor een loopanalyse. Het resultaat was nogal verrassend

Onder het strenge oog van coach Kobe Verstraeten onderga ik een loopanalyse (bekijk hier de fotoreportage). In het lab beklemtoont hij meteen het belang van een goede looptechniek: “Dankzij een correcte looptechniek vermijd je blessures en loop je efficiënter. Blessurepreventie spreekt voor zich, maar bij een betere efficiëntie ligt je intrinsieke loopsnelheid ook hoger én … het kost je geen extra energie. Sneller lopen met minder moeite dus.”

Na de test op de loopband analyseert Kobe mijn techniek: “Je bent een ‘klassiek’ geval. Stabiliteit is het eerste wat bij lopers ontbreekt. Ook bij jou. Wanneer je steunbeen op de grond landt, zakt je bekken aan de andere kant wat naar beneden. Het gevolg daarvan is dat je knie naar binnen knikt en de tip van je voet naar buiten zwaait. Je lichaam probeert die labiliteit weer recht te trekken en wordt daardoor extra belast.”

In ons novembernummer (nu in de winkel) lees je de volledige reportage. Daarin komen ook tips aan bod om je looptechniek te verbeteren. Je leest het artikel hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?