Tarik Moukrime wint Liège 10 km

Tarik Moukrime heeft de Liège 10 km gewonnen. Bij de vrouwen ging de zege naar Séverine Bessemans.

Aanvankelijk was het nog bewolkt boven Luik, maar toen de lopers goed en wel vertrokken waren, klaarde de hemel open voor een prachtige looptocht langs onder meer de binnenkoer van het Prinsbisschoppelijk Paleis en over de beroemde Place Saint-Lambert.

Vroeg in de race ontstond een kopgroep van drie bestaande uit Tarik Moukrime, de Eritreeër Gudisa Fita en Benoît Pâques. In volle finale waren er tal van aanvallen en tegenaanvallen, maar uiteindelijk draaide het uit op een lange sprint tussen Moukrim en Fita. De inwoner van Verviers haalde het in 30:51 en was daarmee 4 seconden sneller dan Fita en 8 dan Pâcques.

Bij de vrouwen won Séverine Bessemans in 34:59 voor Melissa Benoumeur (36:54) en Delphine Thirifays (39:06).

Na de race konden de 2600 lopers genieten van een massage aangeboden door Argenta, de title partner van de Argenta Running Tour. Iedereen mocht ook met een welverdiende medaille naar huis. Dat gold uiteraard ook voor de 550 deelnemers aan de 5 km. De winnaars daar waren Gilles Defrère (15:17) bij de mannen en Stéphanie Ortmans (17:43) bij de vrouwen.

Ook de jongsten werden niet vergeten. Kinderen tussen 6 en 12 jaar konden gratis deelnemen aan een kidsrun. Meer dan honderd kinderen zetten hun beste beentje voor in Luik.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?