Groene groenten
Broccoli, sla, spinazie, boerenkool, … Groene groenten zijn toppers op het vlak van vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten meer vitamine A, C en K dan andere groenten en zijn prima calcium- en ijzerbronnen. Tip: mix ’s morgens een handvol spinazie door een smoothie en je hebt al een portie binnen!
Blauwe bessen
Bosbessen barsten van de antioxidanten. Ze remmen ontstekingen, verlagen cholesterol en vertragen het verouderingsproces. Eet ze uit het vuistje of verwerk ze in fruitsla, smoothies of havermout.
Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zitten vol vitamine C en A en bevatten meer vezels dan gewone aardappelen. Ze zijn een goede bron van magnesium en kalium, twee mineralen die je na een sportinspanning helpen herstellen. Met ‘gewone’ aardappelen is uiteraard niks mis, zoete aardappelen zijn ideaal als afwisseling. Verwerk ze in puree of een ovenschotel, of rooster ze in schijfjes tot gezonde chips.