Strava stelt meer vrienden van lopers gerust dankzij Beacon

Met Beacon kunnen sporters op Strava hun realtime locatie delen met contacten naar keuze, waardoor zowel zij als hun familie en vrienden meer gemoedsrust hebben. Nu stelt Strava de functie ook beschikbaar voor Premium-leden die Garmin-toestellen gebruiken.

Strava heeft de nieuwe veiligheidsfunctie Beacon geïntegreerd met Garmin LiveTrack, nadat de functie onlangs al voor iPhone en Android werd gelanceerd. Met deze functie kunnen sporters op Strava hun realtime locatie delen met contacten naar keuze, waardoor zowel zij als hun familie en vrienden meer gemoedsrust hebben.

Strava Premium-leden die Garmin Edge 520, Edge 820, Edge 1000, Edge Explore 820, Forerunner 230, Forerunner 235, Forerunner 630, Forerunner 735XT of Fenix 3 gebruiken, kunnen Beacon instellen met de automatische LiveTrack-sessies op Garmin Connect Mobile van Garmin.

Sporters kunnen met behulp van Beacon drie veiligheidscontacten kiezen. Deze ontvangen een sms met een unieke URL wanneer de sporter aan een activiteit begint. Als de veiligheidscontacten op de URL klikken of tikken, kunnen ze de sporter in realtime volgen op een landkaart en zien hoe vol zijn of haar smartphone-accu is. Veiligheidscontacten hoeven zelf geen Strava-account te hebben om deze realtime informatie te zien. Bovendien slaat Beacon contactinstellingen op, zodat sporters Beacon met één tik kunnen activeren als ze later aan een andere activiteit beginnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?