Stationschef & Meeloper: ‘Ik gebruik mijn job op een sportieve manier’

In onze rubriek De Meeloper bracht onze man Joost Houtman een bezoekje aan Lode Van Steenberge. Die ken je mogelijk beter als @StationschefBMO

Ben je graag op de hoogte van wat er in Antwerpen-Centraal allemaal gebeurt inzake vertragingen, randnieuws en dergelijke meer? Volg dan op Twitter @StationschefBMO. De sportieve tweets krijg je er gratis bovenop, want Lode Van Steenberge is naast stationschef ook een fervent loper en fietser.

“Ik gebruik mijn job op een sportieve manier. Als het weer het toelaat, loop ik van mijn woonplaats naar het station van Brecht. Dat is zo’n twaalf kilometer. Of ik fiets van bij me thuis naar Antwerpen-Centraal. Dan kom ik aan zo’n zeventig kilometer op één dag. Soms fiets ik vijf dagen per week, andere weken wissel ik fietsen en lopen meer af. Als het hard regent, fiets ik in ieder geval niet. Dat is te gevaarlijk. (lacht) Nog een voordeel van lopen: dat kan je altijd doen.”

In ons septembernummer, nog tot eind deze maand in de winkel, vertelt Lode ook over zijn favoriete loopparcours, vreemde loopervaringen en veel meer. Je leest het artikel hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?