Stadsloop De Gentenaar verschuift naar de voormiddag

Stadsloop De Gentenaar vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei en verhuist naar de voormiddag. De AA Gent-supporters die meelopen kunnen daardoor 's namiddags de laatste match van het seizoen van hun favoriete ploeg meepikken.

Na de bekendmaking van de kalender voor de play-offs in het voetbal, merkte de organisatie van Stadsloop De Gentenaar op dat de match tussen AA Gent en Racing Genk zou samenvallen met het loopevenement. De organisatie schakelde meteen en vond de nodige steun bij de stadsdiensten om het programma te verplaatsen naar de voormiddag.

Gents delirium

Schepen voor Sport Resul Tapmaz is voorstander van deze verschuiving: “Er is veel kans dat AA Gent ook dit seizoen tot op de laatste speeldag van de play-offs zal meespelen voor de titel. In dat geval staat heel Gent op 22 mei opnieuw aan de rand van het delirium. Ik juich toe dat de organisatie in overeenstemming met de betrokken stads- en veiligheidsdiensten beslist heeft om Stadsloop De Gentenaar te vervroegen. De Stadsloop is een sportief monument van de stad en met 6000 deelnemers zonder meer een van de belangrijkste afspraken op de loopkalender van #lopeningent. Hoe meer mensen deelnemen aan de loopwedstrijd en nadien de match van AA Gent meepikken, hoe beter.”

Unieke wedstrijd in Gentse binnenstad

Op zondag 22 mei vindt al de 36e editie van Stadsloop De Gentenaar plaats. Een van de enige echte stadscorrida’s in België met een lange traditie. Vorig jaar waren er 6500 deelnemers voor de 5 en 10 kilometer.

Het nieuwe programma

Zondag 22 mei
10.00u: Chiquita Kids Run (1 km)
10.15u: start 5 km
11.00u: start 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?