Sofico Gent Marathon krijgt er na grote vraag virtuele variant bij

Minder dan twee weken na de aankondiging van het aangepaste, coronaveilige format voor de Sofico Gent Marathon 2021 waren alle waves al volzet. Vanwege de grote vraag komt er daarom nu naast de fysieke editie ook een virtuele editie!

In de Virtual Sofico Gent Marathon kan je binnenkort in primeur het gloednieuwe parcours van (de fysieke editie van) 2022 ontdekken.

Dankzij de revolutionaire MyTrace-app kunnen lopers uit en in alle hoeken van de wereld deelnemen. Je kan aan je eigen voordeur vertrekken en je favoriete trainingslus lopen en je toch in een loopwedstrijd in het historische centrum van Gent wanen.

Starten aan je tocht van 5, 10, 21 of 42,195 km doe je samen met vele andere lopers in één van de beschikbare waves. Je ziet de anderen niet, maar ze zijn er wel.

LANGS SINT-BAAFS, GRASLEI EN GHELAMCO ARENA

De officiële speaker van de Sofico Gent Marathon houdt je via MyTrace op de hoogte van je tussentijden en je positie binnen de wave. Ook langs welke historische gebouwen en feeërieke bruggen je passeert, zal je allemaal in je oortjes verteld worden.

Zo is er de Sint-Michielsbrug, van waarop je een schiterend uitzicht hebt over de Graslei met zijn prachtige middeleeuwse gebouwen die in de Leie weerspiegelen. Kijk je recht voor je uit dan zie je de torens van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal, waar het wereldberoemde Lam Gods van de gebroeders Van Eyck te bewonderen valt.

Ook de Vrijdagmarkt, het Van Eyckzwembad, de Visserij en de Ghelamco Arena liggen op het parcours. Je persoonlijke gids/speaker zal je tijdens je virtuele looptocht door Gent verrassen met tal van leuke wist-je-datjes over al deze landmarks.

PERSOONLIJKE AUDIOBOODSCHAPPEN EN SPOTIFY

Heb je een moeilijk moment onderweg, wegen de kilometers door? Ook dan is MyTrace je perfecte loopbuddy. De via de app verstuurde persoonlijke audioboodschappen van familie en vrienden helpen je er zo weer bovenop!

Ook leuke muziek kan je een duwtje in de rug geven. Daarvoor moet je op Spotify bij de ‘Sofico Gent Marathon running playlist’ zijn. Die staat garant voor vijf uur oppeppend luistermateriaal. Gorki, AC/DC, Foo Fighters, Béyoncé, Bruce Springsteen, Britney Spears, … Voor elk wat wils!

(VIRTUELE) MEDAILLE

Moe maar voldaan de finish bereikt? Net als bij de ‘fysieke’ Sofico Gent Marathon heb je dan een medaille verdiend! Deze unieke herinneringsmedaille zal je thuis worden toegestuurd. Je virtuele medaille kan je meteen na afloop al delen op social media, net als je resultaat en foto’s van je virtuele run.

INSCHRIJVEN VIA LET’S MOVE

Dus, heb je zin om dit jaar al te proeven van het nieuwe topparcours van de Sofico Gent Marathon? Meedoen aan de Virtual Sofico Gent Marathon kan op 27 maart, 28 maart, 10 aprilof 11 april. Inschrijven kan via de website van Let’s Move.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?