We verwennen je met een eenvoudig recept voor een lekkere pastasalade die je in een handomdraai op tafel tovert. Je hebt hier niet veel werk aan én het is gezond. Wat wil je nog meer op een dag als vandaag? Ga gerust nog even in de zetel liggen voor je de keuken in duikt…
Ingrediënten (voor 2 personen):
* 200 gr pasta (bv. spirelli, penne), bij voorkeur volkoren
* 200 gr kerstomaatjes
* 1 halve gele paprika
* 75 gr feta
* Een paar handenvol veldsla
* 20 gr pijnboompitjes
* 1 halve rode ui
* Voor de dressing: 1 grote vleestomaat, 1 teentje knoflook, citroensap, zwarte peper, zout, 2 el olijfolie
Zo maak je het:
* Breng water aan de kook. Kook de pasta gaar en laat ze afkoelen zodat het een frisse pastasalade wordt.
* Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender of keukenmachine. Er ontstaat een lekker sausje voor je pastasalade!
* Snijd de ingrediënten voor de pastasalade in kleine stukjes.
* Bak de pijnboompitjes kort in een pan tot ze een klein beetje kleuren.
* Schep de pasta en de ingrediënten door elkaar en meng met de dressing. Werk af met wat vers basilicum. Smullen maar!
Als je vandaag toch niet lui bent en gaat lopen, is dit gerecht trouwens ideaal als herstelmaaltijd!