Slimme sokken van Sensoria (VIDEO)

Met een app op je smartphone of een GPS-horloge kan je je loopprestaties al goed in kaart brengen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zich vanaf nu ook slimme sokken aanschaffen.

De Sensoria-sokken bevatten sensoren die voor 100 % uit textiel bestaan. Die sensoren staan in verbinding met een afneembare enkelband, die niet alleen je stappen, snelheid, calorieën, hoogte en afstand meet, maar ook je cadans, landing op je voet, contacttijd met de grond en looptechniek registreert. Volgens Sensoria zijn de sokken de ideale manier om belastende loopbewegingen op te sporen.

Op de magnetische contactpunten van de sok wordt een enkelbandje bevestigd dat de textielsensoren activeert. De enkelband is licht en verstelbaar, waardoor hij niet hindert en rond alle enkels past. Als de enkelband aan de sok bevestigd is, staat hij dankzij Bluetooth voortdurend in verbinding met de Sensoria-app. De batterij van de enkelband gaat zes uur mee.

In een paar eenvoudige stappen kan je met de Sensoria-sokken aan de slag: download de Sensoria-app op je smartphone, klik de enkelband vast op je sok, verbind de sokken met je smartphone, stel je trainingsdoelen in en start je loopsessie. Het enige wat je moet doen is bewegen, de sokken doen de rest.

VIRTUELE SCHOENKAST
Onderweg ontvang je realtime feedback, niet alleen over je afgelegde afstand en snelheid, mar ook over de kwaliteit van je run. Een virtuele coach moedigt je aan, herinnert je aan je vooraf ingestelde doelen en laat je weten of je nog op schema ligt om je persoonlijke record te breken.

Sensoria biedt de lopers nog een online extraatje. In een virtuele schoenkast kan je je loopschoen selecteren uit meer dan 7000 modellen. Op basis van de gegevens van je sokken geeft het online platform je een melding als je schoen aan vervanging toe is en stelt het andere geschikte schoenen voor.

Overtuigd? Begin alvast te sparen want slimme sokken zijn niet goedkoop. Voor twee paar sokken en een enkelbandje betaal je 199 dollar. De sokken zijn wasmachinebestendig en gaan ongeveer 60 wasbeurten mee. Met vier paar sokken kom je voor drie à vier trainingen per week ongeveer een jaar toe.

Sensoria Coaching Evolved from Sensoria Inc on Vimeo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?