Slachtoffer Boston Marathon finisht op prothesen

Celeste Corcoran verloor een jaar geleden beide benen bij de bomaanslagen op de Boston Marathon. Dit jaar liep ze op prothesen het laatste stuk richting finish. Bekijk de beklijvende beelden!

Celeste Corcoran en haar dochter Sydney stonden vorig jaar hun zus en tante Carmen Acabbo op te wachten in de aankomstzone van de Boston Marathon. Ze zouden haar niet zien finishen. Door de bom, die in hun buurt ontplofte, verloor Celeste beide onderbenen en bloedde Sydney bijna dood.

De twee vrouwen besloten terug te vechten en een jaar na datum Carmen opnieuw op te wachten op de plaats van het onheil. Meer nog, ze liepen allebei het laatste stuk richting finish mee. Zo overschreden Celeste (op prothesen), Sydney en Carmen hand in hand de meet. Een van de vele emotionele momenten tijdens de Boston Marathon van dit jaar.

“Er zijn het voorbije jaar heel wat ups en downs geweest, maar de laatste tijd meer ups dan downs”, zei Celeste onlangs nog op tv. “Ik denk dat we de goede richting uitgaan nu”. Haar dochter voegde daar aan toe: “Ik denk niet dat we ooit nog het normale leven van vroeger zullen kunnen leiden, maar we zullen zeker een nieuw ‘normaal’ vinden.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?