Sieg De Doncker: ‘Ik heb een boon voor projecten met een hoek af’

Sieg duwde een vriendin, die in een rolstoel zat, na 2 uur en 21 minuten over de finish van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon. Een sterke prestatie, zeker als je weet dat Sieg voor die wedstrijd nog nooit meer dan 10 kilometer had gelopen. Hij relativeert: 'Ik heb een boon voor projecten met een hoek af.' Daar willen wij alles over weten.
De allerkleinsten leerden hem in het Ketnet-programma Helden kennen, het grote publiek kent hem van toen hij deelnam aan Steracteur, Sterartiest, Boxing Stars en De wereld rond met 80-jarigen. Momenteel is hij op Vitaya te zien als verhuisheld in Een frisse start met vtwonen. Sieg(fried) De Doncker (30) toonde ondertussen aan Vlaanderen dat hij naast presenteren ook een stukje kan boxen en zingen. Zijn prestatie in de Brussels Airport Marathon & Half Marathon toont aan dat lopen ook op dat activiteitenrijtje mag gaan staan. Wij zakken dus met veel plezier af naar zijn thuishaven Leuven om te horen welke wilde ideeën hij nog in petto heeft.
Op 6 oktober nam je samen met een vriendin deel aan Brussels Airport Marathon & Half Marathon. Jullie bereikten de finish na 2 uur en 21 minuten. Geen onbelangrijk detail: Freya zit in een rolstoel. Hoe is dat idee ontstaan? 
SIEG DE DONCKER: ‘Freya is eigenlijk een nicht van een vriend. Ik wou graag eens iets zots doen en mijn vriend zei me dat hij een nicht had die in een rolstoel zat en ook graag eens zotte dingen deed. Een match made in heaven. Freya had voordien al in een zweefvliegtuig gezeten en een poging ondernomen om de Dodentocht af te ronden, dus ik wist dat ze ook graag haar grenzen aftast. Ik heb haar opgebeld en gevraagd of ze het zag zitten om samen met mij een halve marathon te lopen. Zij stond daar onmiddellijk voor open. Veel tijd om te twijfelen was er ook niet meer. We zijn beginnen trainen in juli en namen op 6 oktober deel aan de Brussels Airport Marathon & Half Marathon. Ik ben ook echt trots op onze tijd. Da’s 9 km per uur hé. En Brussel is allesbehalve plat. (lacht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?