Shirt van winnaar zorgt voor controverse

Een shirt van een loper zorgt voor de nodige controverse in Amerika. In die mate dat hij zelfs zijn overwinning dreigde kwijt te spelen.

Het voorbije weekend vond de Cleveland Marathon plaats. Daniel Mesfun kwam na 2u16’32” als eerste over de streep. Hij haalde in de slotfase Philemon Terer in. Die finishte uiteindelijk een kleine halve minuut later dan de winnaar. Toch zag het er twee dagen lang naar uit dat Mesfun zijn overwinning moest afgeven. 

Wat was er nu gebeurd? Mesfun had nagenoeg de hele wedstrijd gelopen met een shirt dat zijn borstnummer bedekte. Pas in de laatste honderden meters werd zijn borstnummer zichtbaar, omdat Mesfun dacht: shirt uit en zwaaien! Mesfun droeg dat shirt naar eigen zeggen om krampen te vermijden in de barre weersomstandigheden. Zijn concurrenten zagen dat even anders. Zij claimden dat ze niet wisten dat Mesfun deel uitmaakte van het marathondeelnemersveld. Omdat zijn borstnummer niet zichtbaar was, kon het ook om een deelnemer van de halve marathon gaan, opperden de concurrenten van Mesfun.

Geen diskwalificatie

Normaal gezien moeten deelnemers hun borstnummer duidelijk zichtbaar dragen tijdens de race. Diskwalificatie dreigde, maar twee dagen later kwam de officiële mededeling van de wedstrijdleiding dat Mesfun zijn overwinning behoudt. De organisatie bevestigde dat er in dit geval veel zaken in de grijze zone van het reglement zitten, maar dat het voor hen tegelijkertijd ook duidelijk was dat Terer wist dat Mesfun een concurrent was. “We zijn er ook zeker van dat Mesfun niet wilde valsspelen met dat shirt”, aldus de organisatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.