Seppe Odeyn verpulvert Fastest Known Time op GR Hageland

De voormalig wereldkampioen duatlon liep dit weekend 151 km in een tijd van 14 uur en 9 minuten.
Odeyn is zonder twijfel een van de strafste Belgische atleten. Dat bewees hij onder meer door zich in 2016 wereldkampioen dualton te kronen en maar liefst 8 keer de Hel van Kasterlee (een van de zwaarste sportwedstrijden in ons land) op zijn naam te schrijven. Dit weekend voegde hij een ander huzarenstukje toe aan zijn palmares en liep hij de Fastest Known Time op de GR Hageland.
Dat de 33-jarige atleet uit Herent niet bang is van een uitdaging toonde hij eerder dit jaar al. Door de coronacrisis zag Odeyn – net als vele andere atleten – zijn sportjaar in het water vallen, dus stelde hij doorheen het jaar zelf nieuwe doelen. Zo voltooide hij in mei ook al de Everesting Challenge op de Sigarenberg, een helling in Herent die hij maar liefst 239 keer opfietste om aan de 8848 hoogtemeters van de Mount Everest te komen.
7 tochten op 1 dag 
Dit weekend deed hij er nog een schepje bovenop door de snelste tijd neer te zetten op de GR Streek Hageland, ofwel een wandelroute van 151 kilometer. Voor die wandeling reken je best zeven opeenvolgende dagtochten, maar Odeyn besloot om de route op één dag te lopen. Zijn doel? Sneller doen dan het vorige record van 21u54′. En daarin slaagde hij met verve. Hij begon zaterdag om 5u30 aan zijn tocht om 14 uur en 9 minuten later alweer te finishen.
“Mijn benen zijn een ramp vandaag,” liet Odeyn achteraf weten aan 3athlon.be. “Het was wel erg leuk zaterdag. Er waren redelijk wat supporters langs de kant en ik heb ook heel wat steun van mijn medelopers gehad. Maar het parcours was heel wat anders. Vooral het offroad lopen viel dik tegen op het einde en dan vooral de miljarden kilometers kassei die daar overal liggen.” Hoewel Odeyn het pittige parcours met kasseien en de nodige hoogtemeters vervloekte, was het duidelijk niet merkbaar aan zijn tijd. Hij liep een gemiddelde van meer dan 10 km/u
Leuk detail: dat sporters over de hele wereld op zoek zijn naar bijzondere uitdagingen tijdens de coronacrisis blijkt ook uit de cijfers van FastestKnownTime.com, de website die de snelste tijden op bijzondere routes registreert. Zo ontving de website tot maar liefst 4 keer meer FKT’s van lopers in de eerste helft van 2020 in vergelijking met dezelfde periode van 2019.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Seppe Odeyn (@seppe_odeyn)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?