Running.be-meeloper wint BK 100 km

Voor ons magazine gaat een van onze journalisten voor elke editie op pad met een lezer. Zo'n twee jaar geleden trok Dirk Van Thuyne eropuit met Adinda Vetsuypens, ex-Miss Metal, lerares godsdienst en kersvers Belgisch kampioen 100 kilometer.

Twee jaar geleden vertelde Adinda Vetsuypens in ons magazine over haar ambities: 10 kilometer in minder dan 40 minuten lopen, het gezicht worden van een groot sportmerk, … Over Belgisch kampioen op de 100 kilometer worden, sprak ze toen niet. Maar kijk: afgelopen weekend schoot Adinda toch de hoofdvogel af op die afstand.

De wedstrijd van 100 kilometer in Zwevezele deed ook dienst als het Belgisch kampioenschap. Bij de mannen zegevierde Wouter Decock in 6u49’06”. Hij maakte het verschil in het tweede deel en pakte zijn vijfde nationale titel op deze afstand.

Bij de vrouwen veroverde Adinda dus de nationale titel. Ze deed 9u02’13” over de 100 kilometer. Adinda moest wel Leonie Ton laten voorgaan (8u26’10”), maar aangezien zij uit Nederland komt, kon zij uiteraard geen aanspraak maken op de Belgische titel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?