Runner’s World kiest voor Brooks, Mizuno en Nike

Journalisten van het loopmagazine Runner's World, 350 lopers en het Runner's World Shoe Lab hebben hun schoen van het najaar verkozen. Brooks, Mizuno en Nike vielen daarbij in de prijzen.

De Nike Air Pegasus+ 27 werd verkozen tot ‘Best Buy’. (foto nike)
Runner’s World stelt in zijn septembernummer 24 schoenen voor het najaar voor. Drie daarvan vielen in de prijzen als ‘Editor’s Choice’, ‘Best Update’ of ‘Best Buy’. 

De ‘Editor’s Choice’-award voor de schoen die het best kwaliteit, design en technologie combineert ging naar de Brooks Ghost 3. Deze schoen werd gekozen omdat hij nog steeds licht is en tegelijkertijd voldoende steun geeft om de benen te beschermen tijdens langeafstandslopen. 

De Mizuno Wave Alchemy 10 won de ‘Best Update’-award voor de schoen waarvan een bepaalde versie de meest significante verandering onderging. De Alchemy is zacht maar toch stevig en werd geprezen om lichte gewicht en flexibiliteit. Hij wordt door de testlopers aangeraden als een stabiele schoen voor dagelijkse trainingen en lange afstanden.

De Nike Air Pegasus+ 27 kreeg de stempel van beste prijs-kwaliteitsverhouding en ging met de ‘Best Buy’-award lopen. De tussenzool van deze Pegasus is voor het eerst gemaakt van het superelastische Cushlon materiaal dat Nike al langer in de duurdere modellen gebruikt. Daarnaast is het traditionele AIR system vervangen door het dunnere Zoom Air. Hierdoor voelt de schoen sneller en soepeler zonder aan demping in te boeten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?