Ruim 2500 lopers en wandelaars klaar voor 1ste Havenland Run & Walk

Op 3 en 4 november staat de eerste editie van de Havenland Run & Walk op de kalender.

Deelnemers kunnen op zaterdag en zondag genieten van een prachtig stukje natuur met als achtergrond de haven van Antwerpen. Met een nacht- en dageditie is er voor elk wat wils. Vooral de avondloop en -wandeling valt bij de deelnemers in de smaak. De afstanden op zaterdag zijn 7 en 12,5 km. Op zondagochtend is er opnieuw een 7 km, maar ook een 13 en 24,5 km. In totaal worden er meer dan 2500 deelnemers verwacht.

“De Waaslandhaven is ons dagelijks werkterrein, maar op 3 en 4 november 2018 toont de Havenland Run & Walk een andere kant van het drukke havengebied”, vertelt Boudewijn Vlegels, voorzitter Maatschappij Linkerscheldeoever. “En daar zetten we graag onze schouders onder: als Maatschappij Linkerscheldeoever vinden we dit de ideale gelegenheid om het grote publiek al lopend of wandelend het havengebied en de natuur die zich in de haven en errond bevindt te laten ontdekken.”

De start ligt bij Sporthal de Perel, het parcours eindigt bij KSK Kallo. Ook burgemeester van Beveren, Marc Van de Vijver, kijkt uit naar deze eerste editie: “De Havenland Run & Walk verbindt twee zaken die Beveren echt typeren: recreatieve sportbeleving en de Waaslandhaven als wereldhaven.” Wandelaars die deelnemen op zondag kunnen samen met Natuurpunt bijzondere vogels spotten op het parcours. Enkele natuurgidsen zijn aanwezig in het klein Rietveld om te vertellen over de bijzondere fauna in het gebied.

“De haven, dat is een uniek samenspel van economie, erfgoed, natuur, ontspanning, horeca, cultuur en sport. Met de Havenland Run & Walk tonen we die verschillende gezichten van de haven, zoals alle Havenland-initiatieven dat doen. Het wordt een fantastische ervaring voor iedereen die de haven eens op een andere manier wil beleven”, besluit Barbara Janssens, Corporate Communications Manger, PoA.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?