ENGIE Knokke Run verwelkomt op 1 mei 4000 lopers aan de kust

Op woensdag 1 mei maakt Knokke-Heist zich op voor een nieuwe editie van de ENGIE Knokke Run. Meer dan 4000 lopers zullen aan de start staan, dat zijn er 1300 meer dan vorig jaar. De 10 en de 21 km zijn de populairste afstanden op de Dag van de Arbeid.

Om 9u30 gaat de feestdag van start met de langste afstand, de 21 km. Om 10u vindt de Persil Kids Run plaats, een 1,5 km lang avontuur voor de jongste deelnemers. Tot slot weerklinkt om 10u45 het startschot van de 5 en 10 km in de ENGIE Knokke Run, die in 1987 voor het eerst op de kalender stond. Alle parcoursen zijn zorgvuldig uitgestippeld en bieden knappe uitzichten op de kustlijn. Start en aankomst liggen traditioneel in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Opvallend is de grote belangstelling voor de twee langste afstanden. Meer dan 1000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 21 km en nog eens evenveel voor de 10. Het enthousiasme onder de lopers is groot, met een recordaantal van meer dan 4000 inschrijvingen voor alle afstanden samen. Dit betekent een indrukwekkende stijging van 1300 inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar.

Burgemeester Jan Morbee: “Knokke-Heist heeft een boordevolle sportieve evenementenkalender die dit jaar wordt afgetrapt door de ENGIE Knokke Run. Duizenden deelnemers kleuren op woensdag 1 mei de straten van onze unieke kustgemeente en leggen het adembenemende traject langs de Zeedijk, de mondaine villawijken van het Zoute en het Koningsbos naadloos af. Na deze matinale uitdaging kan je jezelf en je gezelschap belonen met gastronomische lekkernijen, een zonnebad aan ons strand of luxe shopping in onze talrijke exclusieve boetiekjes. Kortom, Knokke-Heist, dat is het goede beleven.“

“Dit jaar staat 1 mei opnieuw in het teken van lopen en in het bijzonder de ENGIE Knokke Run”, vult schepen van Sport Tine Gobert aan. “Dit jaar pakken we uit met vier verschillende loopafstanden, waarvan de 21 km de langste is. Daarnaast is er een snedige 10K, een joggingparcours van 5 km en een leuke Kids Run van 1,5 km. Kortom, de ENGIE Knokke Run is een topevenement voor ieder type sporter, voor jong en oud, van professionele naar recreatieve loper.”

De ENGIE Knokke Run maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Na Knokke-Heist strijkt de ENGIE Running Tour ook nog neer in Brugge (12 mei), Gent (26 mei), Namen (8 september), Mechelen (29 september) en Hasselt (6 oktober).

Florence Muls, Chief Communications & CSR Officer bij ENGIE: “Bij ENGIE ondersteunen we uit volle overtuiging initiatieven waar iedereen zijn plaats kan vinden, ongeacht achtergrond of profiel: mannen, vrouwen, jongeren, volwassenen, met of zonder beperking, ervaren of gelegenheidssporters… En als voortrekker van de energietransitie willen we ook dat onze evenementen sterke boodschappen uitdragen rond het respect voor de wereld rondom ons.”

PRAKTISCHE INFO ENGIE KNOKKE RUN

Programma woensdag 1 mei 2024:

• 08u00: afhalen deelnamepakket
• 09u30: ENGIE Knokke Run 21 km
• 10u00: Persil Kids Run 1,5 km
• 10u45: ENGIE Knokke Run 10 km & 5 km

Start en aankomst alle wedstrijden:

Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark (Smedenstraat 93)

Meer info en inschrijvingen:

www.engierunningtour.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?